problems with emulator help me plz !!!

Common bugs/problems with the Android SDK the Emulator and the ADT-Plugin.

problems with emulator help me plz !!!

Postby achilles205 » Thu Aug 04, 2011 10:12 am

I'm a newbie in programming on platform Android so i have many problems. I try to run "hello,world" program but it doesn't work correctly. I use both Intellij IDEA and Eclipse in Windows 7. So here are the problems, could you help me to fix it ?
- In Intellij IDEA , here are the notifications :
Waiting for device.
Target device: emulator-5554 (MyAvd0)
Uploading file
local path: C:\Users\Mr Hung\IdeaProjects\hello\out\production\hello\hello.apk
remote path: /data/local/tmp/com.example
Installing com.example
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"

Launching application: com.example/com.example.MyActivity.
DEVICE SHELL COMMAND: am start -n "com.example/com.example.MyActivity"
Error: Adb refused a command

- In Eclipse, the android emulator show out of view, full screen and here are the notifications :
[2011-08-04 14:27:47 - test] ------------------------------
[2011-08-04 14:27:47 - test] Android Launch!
[2011-08-04 14:27:47 - test] adb is running normally.
[2011-08-04 14:27:47 - test] Performing org.multiuni.android.hellowrold.TestActivity activity launch
[2011-08-04 14:27:47 - test] Automatic Target Mode: launching new emulator with compatible AVD 'MyAvd0'
[2011-08-04 14:27:47 - test] Launching a new emulator with Virtual Device 'MyAvd0'
[2011-08-04 14:27:54 - Emulator] emulator: emulator window was out of view and was recentred
[2011-08-04 14:27:54 - Emulator]
[2011-08-04 14:27:54 - test] New emulator found: emulator-5554
[2011-08-04 14:27:54 - test] Waiting for HOME ('android.process.acore') to be launched...
[2011-08-04 14:37:24 - test] emulator-5554 disconnected! Cancelling 'org.multiuni.android.hellowrold.TestActivity activity launch'!
[2011-08-04 14:45:19 - test] ------------------------------
[2011-08-04 14:45:19 - test] Android Launch!
[2011-08-04 14:45:19 - test] adb is running normally.
[2011-08-04 14:45:19 - test] Performing org.multiuni.android.hellowrold.TestActivity activity launch
[2011-08-04 14:45:19 - test] Automatic Target Mode: launching new emulator with compatible AVD 'MyAvd0'
[2011-08-04 14:45:19 - test] Launching a new emulator with Virtual Device 'MyAvd0'
[2011-08-04 14:45:26 - Emulator] emulator: emulator window was out of view and was recentred
[2011-08-04 14:45:26 - Emulator]
[2011-08-04 14:45:26 - test] New emulator found: emulator-5554
[2011-08-04 14:45:26 - test] Waiting for HOME ('android.process.acore') to be launched...
[2011-08-04 14:55:01 - test] ------------------------------
[2011-08-04 14:55:01 - test] Android Launch!
[2011-08-04 14:55:01 - test] adb is running normally.
[2011-08-04 14:55:01 - test] Performing org.multiuni.android.hellowrold.TestActivity activity launch
[2011-08-04 14:55:01 - test] Automatic Target Mode: using existing emulator 'emulator-5554' running compatible AVD 'MyAvd0'
[2011-08-04 14:55:01 - test] Uploading test.apk onto device 'emulator-5554'
[2011-08-04 14:55:02 - test] Installing test.apk...
[2011-08-04 14:55:12 - test] Success!
[2011-08-04 14:55:12 - test] Failed to install test.apk on device 'emulator-5554': device not found
[2011-08-04 14:55:12 - test] com.android.ddmlib.InstallException: device not found
[2011-08-04 14:55:12 - test] Launch canceled!
[2011-08-04 14:55:12 - test] emulator-5554 disconnected! Cancelling 'org.multiuni.android.hellowrold.TestActivity activity launch'!
[2011-08-04 15:02:35 - test] ------------------------------
[2011-08-04 15:02:35 - test] Android Launch!
[2011-08-04 15:02:35 - test] adb is running normally.
[2011-08-04 15:02:35 - test] Performing org.multiuni.android.hellowrold.TestActivity activity launch
[2011-08-04 15:02:35 - test] Automatic Target Mode: launching new emulator with compatible AVD 'MyAvd0'
[2011-08-04 15:02:35 - test] Launching a new emulator with Virtual Device 'MyAvd0'
[2011-08-04 15:02:37 - Emulator] emulator: emulator window was out of view and was recentred
[2011-08-04 15:02:37 - Emulator]
[2011-08-04 15:02:37 - test] New emulator found: emulator-5554
[2011-08-04 15:02:37 - test] Waiting for HOME ('android.process.acore') to be launched...

----------------------------------------------------------
Thank for your attention !
achilles205
Once Poster
Once Poster
 
Posts: 1
Joined: Thu Aug 04, 2011 8:49 am

Top

Re: problems with emulator help me plz !!!

Postby techkanika » Mon Aug 08, 2011 12:51 pm

hello achilles205,

I am not clear with yur problem.. can you please elaborate what exactly you want to do ...
You can install application directly from eclipse.. no need to use command prompt..

kanika
Thanks
Kanika Rakheja
User avatar
techkanika
Experienced Developer
Experienced Developer
 
Posts: 83
Joined: Fri May 28, 2010 7:49 am

Re: problems with emulator help me plz !!!

Postby raj_J2ME » Tue Aug 16, 2011 12:33 pm

Welcome to the Android Forums :)

quick questions:
1. The output of Eclipse IDE, you had mentioned is recursively trying to run the application, so are you doing that or is it happening its own?

2. Is the AVD MyAvd0, id this is the AVD you are created for this app or is it of some other apps?

Try to delete the AVD and created the new one.
A fresh and clean start of the emulator can also be tested
Check and revert,
Thanks with Regards,
Raj - The Kernel
raj_J2ME
Master Developer
Master Developer
 
Posts: 311
Joined: Tue Feb 15, 2011 7:40 am
Location: The Capital of India,

Re: problems with emulator help me plz !!!

Postby pawarnilesh4u » Mon Dec 05, 2011 1:32 pm

I am facing similar issue.
I am using IntelliJ Idea and Android support plugins for same
When I Run hellowworld programm it shows me this
Waiting for device.
"E:\Program Files\Android\android-sdk\tools\emulator.exe" -avd Android4.0 -netspeed full -netdelay none


Device connected: emulator-5554
Device is online: emulator-5554
Target device: emulator-5554 (Android4.0)
Uploading file
local path: E:\Users\nilesh\IdeaProjects\ThirdTry\out\production\ThirdTry\ThirdTry.apk
remote path: /data/local/tmp/com.example
Installing com.example
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"
Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example
"Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example
"Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example
"Device is not ready. Waiting for 5 sec.
DEVICE SHELL COMMAND: pm install -r "/data/local/tmp/com.example"

and finally if I close emulator it just shows this...
Launching application: com.example/com.example.HelloWorld.
DEVICE SHELL COMMAND: am start -n "com.example/com.example.HelloWorld"
Error: Adb refused a command
Device disconnected: emulator-5554

Can anyone please help me with it?

@achilles205: How did you resolved this?

Thanks in advance.

Regards,
Neil
pawarnilesh4u
Once Poster
Once Poster
 
Posts: 1
Joined: Mon Dec 05, 2011 1:23 pm

Top

Return to SDK/ADT/Emulator Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests