Need help setting up ECLIPSE Android Env.

Common bugs/problems with the Android SDK the Emulator and the ADT-Plugin.

Need help setting up ECLIPSE Android Env.

Postby DaveS01 » Tue Jun 12, 2012 2:54 am

I consistantly get an error in eclipse when trying to setup my android enviornment. I have an 64 bit os, the latest JDK, just downloaded the android SDK but cannot get the android development tools (ADT Plugin) to install in ECLIPSE. I always get an error (screen shot attached). I have even tried downloading the ADT .zip file and installing it that way and get the same error. Ive tried the x32 bit of jdk, sdk and eclipse with no resolution. This is for a college class and is ESSENTIAL that I get it fixed soon. My professor was even stumped (which kinda sucks). Ive tried setting the network settings in eclipse to direct instead of native also with no help. You guys seem like the experts so lets see what suggestions you have!
Attachments
Untitled.png
Untitled.png (242.53 KiB) Viewed 252 times
DaveS01
Freshman
Freshman
 
Posts: 2
Joined: Tue Jun 12, 2012 2:47 am

Top

Re: Need help setting up ECLIPSE Android Env.

Postby DaveS01 » Tue Jun 12, 2012 2:54 am

Ive also tried using the http and not https in the download link.
https://dl-ssl.google.com/android/eclipse/
DaveS01
Freshman
Freshman
 
Posts: 2
Joined: Tue Jun 12, 2012 2:47 am

Re: Need help setting up ECLIPSE Android Env.

Postby linkain » Mon Jun 25, 2012 7:20 pm

You want to go to your Eclipse install folder--Right-click>select run as administrator. You want to do the same for your SDK install... Should be smooth sailing until you start coding if you're following the tutorials.
linkain
Once Poster
Once Poster
 
Posts: 1
Joined: Mon Jun 25, 2012 7:14 pm

Top

Return to SDK/ADT/Emulator Problems

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 5 guests