How to have two emulator

Common bugs/problems with the Android SDK the Emulator and the ADT-Plugin.

How to have two emulator

Postby smalltalk » Wed Mar 05, 2008 12:37 pm

Hello +- and evrybody, I want to code a app which demos send message between 2 emulator, but I can only run [b]one emulator[/b]. Please reply me fast (i'm hurry)
smalltalk
Junior Developer
Junior Developer
 
Posts: 20
Joined: Tue Feb 12, 2008 3:34 pm

Top

Postby plusminus » Wed Mar 05, 2008 1:39 pm

Hello smalltalk,

Open the :run: Run-Configuration, switch to "Target"-Tab and choose "Manual" Device Target Selection Mode.
When you run that project now, you get asked whether you want to reuse an existing emulator or to launch a new one.
(maybe you'll need to kill the adb.exe and wait until int restarts, if not all emulators get recognized/are listed)

Regards,
plusminus
Image
Image | Android Development Community / Tutorials
User avatar
plusminus
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2688
Joined: Wed Nov 14, 2007 8:37 pm
Location: Schriesheim, Germany

How to change default path "emulator image"

Postby smalltalk » Wed Mar 05, 2008 2:14 pm

Hello +-
I had posted this topic. But I don't understant why it lose. Now I want to ask again how to change default path "emulator image". Please reply me fast (i'm hurry).
ps: Thanks for answering previous question
smalltalk
Junior Developer
Junior Developer
 
Posts: 20
Joined: Tue Feb 12, 2008 3:34 pm

Postby plusminus » Wed Mar 05, 2008 5:15 pm

You always seem to be in a hurry, I can remember that :)

No I don't know how to change the path. But there is probably no need to do so.
Because you can run 2 emulators at the same time from the same image.

Regards,
plusminus
Image
Image | Android Development Community / Tutorials
User avatar
plusminus
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2688
Joined: Wed Nov 14, 2007 8:37 pm
Location: Schriesheim, Germany

how to send msg from one emulator to the other

Postby jailani » Thu Mar 06, 2008 5:48 am

Hi plusminus,
Thanks for your answer reg, how to run two emulator. I want to send sms message from one emulator to the other. how i can do this.
please reply.
Thanks
jailani
Freshman
Freshman
 
Posts: 5
Joined: Sat Feb 23, 2008 5:15 am
Location: Chennai,Tamil Nadu,India

Postby smalltalk » Thu Mar 06, 2008 2:25 pm

Hello everybody.
If i don't miss. android don't support 'messaging' between 2 emulator, but I 'll try to do this.
Ps: Hi +-, yes i'm 'student 4'.Therefore, I have a 'big exercise' about G-phone (security) to 'out' the 'university'. I always type 'hurry' because I want you to reply as fast as possible. I'm sorry about that if it make you unpleasure, but i still keep "reply me fast" :wink:
smalltalk
Junior Developer
Junior Developer
 
Posts: 20
Joined: Tue Feb 12, 2008 3:34 pm

Top

Postby plusminus » Fri Mar 07, 2008 12:25 am

Hello smalltalk,

smalltalk wrote:Hello everybody.
If i don't miss. android don't support 'messaging' between 2 emulator, but I 'll try to do this.

SMS between is not possible. Maybe such an functionality may come in future ADT versions. But you could also do this manually.

smalltalk wrote:Ps: Hi +-, yes i'm 'student 4'.Therefore, I have a 'big exercise' about G-phone (security) to 'out' the 'university'. I always type 'hurry' because I want you to reply as fast as possible. I'm sorry about that if it make you unpleasure, but i still keep "reply me fast" :wink:

I do not make preferences on "hurry"-posts. As they appear, I answer every question as fast as possible.

Regards,
plusminus
Image
Image | Android Development Community / Tutorials
User avatar
plusminus
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2688
Joined: Wed Nov 14, 2007 8:37 pm
Location: Schriesheim, Germany

Top

Return to SDK/ADT/Emulator Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests