HelloAndroid app won't start

Common bugs/problems with the Android SDK the Emulator and the ADT-Plugin.

HelloAndroid app won't start

Postby qin__23 » Thu Nov 04, 2010 3:34 am

Hi all,

New to Android development, and am trying to run the HelloAndroid tutorial.

Running eclipse 3.5 .

Followed the installation directions for the SDK and everything, but when I try to run the application the emulator sits at "ANDROID _" for awhile, and then shows the other "ANDROID" loading screen and it never loads the app. I waited for over 5 mins.

Here's the relevant console dump:
[2010-11-03 22:20:43 - HelloAndroid] ------------------------------
[2010-11-03 22:20:43 - HelloAndroid] Android Launch!
[2010-11-03 22:20:43 - HelloAndroid] adb is running normally.
[2010-11-03 22:20:43 - HelloAndroid] Performing com.example.helloandroid.HelloAndroid activity launch
[2010-11-03 22:20:43 - HelloAndroid] Automatic Target Mode: Unable to detect device compatibility. Please select a target device.
[2010-11-03 22:21:10 - HelloAndroid] WARNING: Application does not specify an API level requirement!
[2010-11-03 22:21:10 - HelloAndroid] Device API version is 8 (Android 2.2)
[2010-11-03 22:21:10 - HelloAndroid] Uploading HelloAndroid.apk onto device 'emulator-5554'
[2010-11-03 22:21:10 - HelloAndroid] Installing HelloAndroid.apk...
[2010-11-03 22:21:22 - HelloAndroid] Success!
[2010-11-03 22:21:22 - HelloAndroid] Starting activity com.example.helloandroid.HelloAndroid on device emulator-5554

Any ideas?
Thanks.

qin__23
qin__23
Freshman
Freshman
 
Posts: 3
Joined: Thu Nov 04, 2010 3:27 am

Top

Re: HelloAndroid app won't start

Postby jonbonazza » Thu Nov 04, 2010 4:28 am

Do you ever get to the main screen? Do you press the menu key (or slide the unlock slider depending on the AVD version)?
jonbonazza
Master Developer
Master Developer
 
Posts: 665
Joined: Thu Jul 15, 2010 2:58 pm
Location: WV USA

Re: HelloAndroid app won't start

Postby qin__23 » Thu Nov 04, 2010 6:11 pm

What's the main screen?

In any case, I tried pressing all of the buttons (menu included) and nothing changes.

qin__23
qin__23
Freshman
Freshman
 
Posts: 3
Joined: Thu Nov 04, 2010 3:27 am

Re: HelloAndroid app won't start

Postby qin__23 » Tue Nov 09, 2010 3:38 pm

SOLVED

Somehow, I'm not sure.

In any case, I cleaned my computer on the weekend (cleaned out the case of dust) and now the app will load and run.
Computer must have been overheating.

qin__23
qin__23
Freshman
Freshman
 
Posts: 3
Joined: Thu Nov 04, 2010 3:27 am

Top

Return to SDK/ADT/Emulator Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests