ADT install problem

Common bugs/problems with the Android SDK the Emulator and the ADT-Plugin.

ADT install problem

Postby KellerRacing » Fri Jun 15, 2012 12:32 am

Here's an update on how I'm progressing. I uninstalled both Eclipse (v3.7.2, Classic) and the Androide SDK (whichever one was on the Android website 2 wks ago). I then unzipped a new Eclipse installation to C:\Eclipse. Using the Windows .EXE installer, I installed the Androisd SDK, choosing to install to C:\Android\android-sdk instead of the default C:\Program Files\Android\android-sdk.

I downloaded the following platforms:
4.0.3 API 15
4.0 API 14
1.5 API 3

These I unzipped these to the \platform folder of Android. Then I started the SDK Manager and all 3 of these showed up. I "Selected All" and did a "Reload" just to be sure they were being recognized. OK, so far, so good. On to setting up the Eclipse ADT plugin.

Start Eclipse, go to "Help -> Install New Software", click "Add", click on "Archive" button, name it "Android Plugin" and point it to "ADT-18.0.0.zip" which I placed in the C:\Eclipse folder (I printed out the "local install" instructions from the Android website and I'm using them). In the "Available Software" dialog, click on "Developer Tools" and click "Next", accept license agreement, click "Finish". Next came a series of dialog boxes, one of which was titled "Install -> Install Details". It listed the following 4 items:

Android DDMS
Android Development Tools
Android Hierachy Viewer
Android Traceview

Here's where I run into trouble. I select all 4 and the "Next" button remains greyed out and this msg is displayed:

Cannot complete the install because one or more required items could not be found.
Software being installed: Android Development Tools 18.0.0.v201203301601-306762

Now if I UNSELECT Android Development Tools, the dialog allows me to proceed and the other 3 items seem to be installed OK.

If, at this point, I go to "Window -> Preferences", Android **DOES NOT** show up in the left side panel.

Am I still missing a component and if so what??? If not, does anyone see what I'm doing wrong???
***********************************
Keller Racing
http://KellerRacing.net
keller_racing@netscape.com
***********************************
KellerRacing
Once Poster
Once Poster
 
Posts: 1
Joined: Fri Jun 15, 2012 12:16 am
Location: Pennsylvania

Top

Return to SDK/ADT/Emulator Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests