simulate scenarios

General topics about the Android-Platform itself.
Coding issues please to the subforum right below.

simulate scenarios

Postby kiran » Thu Feb 21, 2008 9:11 am

Hi,

Is there any way to simulate conditions such as low memory or low signal. Is there any way i can set the power level and signal strength of the emulator thus simulating scenarios for testing.

Thanks in advance.
:) smile it is the key that fits the lock of everybody's heart
User avatar
kiran
Experienced Developer
Experienced Developer
 
Posts: 78
Joined: Thu Nov 22, 2007 11:36 am
Location: India

Top

Postby plusminus » Thu Feb 21, 2008 11:30 am

Hello kiran,

in Eclipse, open the DDMS View. There you'll see the "Emulator Control" to the left.

There you can set different things availability and speed/latency, of Data-Connection and Voice-Conenction. Live with a running emulator.

Regards,
plusminus
Image
Image | Android Development Community / Tutorials
User avatar
plusminus
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2688
Joined: Wed Nov 14, 2007 8:37 pm
Location: Schriesheim, Germany

Postby kiran » Thu Feb 21, 2008 12:34 pm

Thanks plusminus.

I saw the emulator control but it is confusing. when you set voice and data to unregistered, a small red cross appears at the signal strength display(i think it denotes no signal). Still you can place calls from the emulator and the emulator recives the call placed from ddms.

I need to set the power to 10%. Currently the battery icon shows battery power of about 50%-60% and is fixed. Is there any way I change that.
:) smile it is the key that fits the lock of everybody's heart
User avatar
kiran
Experienced Developer
Experienced Developer
 
Posts: 78
Joined: Thu Nov 22, 2007 11:36 am
Location: India

Postby plusminus » Fri Feb 22, 2008 2:52 pm

Haven't seen such a possibility yet.

Regards,
plusminus
Image
Image | Android Development Community / Tutorials
User avatar
plusminus
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2688
Joined: Wed Nov 14, 2007 8:37 pm
Location: Schriesheim, Germany

reduce signal strength

Postby nisha » Mon Jun 16, 2008 7:53 am

Hi,

I wanted to reduce signal strength.. I am connecting to the server. When the signal strength is low i want to store the orders in database.. As Plusminus said i saw in DDMS ... In Emulator Control there are Voice , Speed ,Latency and Data ... Which one i need to change?... Can anyone answer me?...

Thanks and regards,
nisha
nisha
Experienced Developer
Experienced Developer
 
Posts: 80
Joined: Fri Feb 15, 2008 7:52 am

Top

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests